Навчання асистентів учителів

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 13–17 грудня 2021 року відбулося навчання асистентів учителів, які працюють в умовах інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти відповідно до вимог Концепції «Нова українська школа».


Навчання (30 академічних годин) проводили сертифікований тренер Ірина Ольшанська та сертифіковані тренери-педагоги: Олеся Мирошниченкометодист кафедри педагогіки та психології ЛОІППО,  Ірина Гончарова, директор КУ «Старобільський інклюзивно-ресурсний центр» Старобільської міської ради Луганської області.

Мета заходу: розвиток в асистентів учителів професійних компетентностей, необхідних для партнерської взаємодії з учасниками освітнього процесу, участі у створенні безпечного та інклюзивного освітнього середовища, забезпечення особистісно орієнтованого спрямування освітнього процесу в умовах реалізації нових Державних освітніх стандартів, ефективного використання цифрових технологій та технологій дистанційного навчання в освітньому процесі.

Під час семінару-тренінгу учасники розглянули такі питання:

  • реалізація Концепції Нової української школи;
  • особливості психофізичного розвитку дитини з особливими освітніми потребами; комфортний і ефективний перехід учнів з особливими освітніми потребами від початкової до базової освіти;
  • основні завдання, ролі й функції асистента вчителя в інклюзивному класі;
  • використання цифрових технологій та дистанційного навчання під час інклюзивного навчання.

Асистенти вчителів здобули цінні теоретичні знання і практичні навички, які допоможуть їм розвивати інклюзивну освіту у своїх закладах.

Учасники семінару-тренінгу працювали в доброзичливій атмосфері. Висловлюємо щиру подяку освітянам Луганщини за готовність плідно працювати в умовах викликів часу!