Онлайн-семінар «Інвалідність у контексті інклюзивної освіти» для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 10 квітня 2020 року відбувся онлайн-семінар «Інвалідність у контексті інклюзивної освіти» для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів. Проводила захід завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ЛОІППО Ольга Коган.

Учасники семінару розглянули новий підхід до концептуалізації інвалідності й особливості використання в ньому МКФ (Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я); дізнались, як вищезазначена класифікація пов’язана з інклюзивною освітою, як можна застосовувати МКФ для забезпечення участі всіх дітей.


Фахівці інклюзивно-ресурсних центрів ознайомилися з онлайн-тренажером МКФ-ДП, створеним та адаптованим для України Unisef у партнерстві з ГО «Соціальна Синергія», за допомогою пошукової функції переглянули коди, які стосуються, наприклад, доменів діяльності й участі в розділі «Навчання та застосування знань», інших сфер тощо.

Протягом онлайн-заходу учасники виконували практичні завдання в онлайн-тренажері, взаємодіяли між собою, активно ставили запитання. Наприкінці роботи фахівці ІРЦ отримали навчальні матеріали, які допоможуть їм у практичній діяльності.