Семінар-тренінг «Організація освітнього процесу в умовах інклюзивного навчання»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 09–11 листопада 2020 року в онлайн-форматі відбувся обласний семінар-тренінг «Організація освітнього процесу в умовах інклюзивного навчання» для педагогічних працівників, які забезпечують здобуття освіти учнями 5–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Захід проводили завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ЛОІППО Ольга Коган і методист центру Олена Манукян.


У процесі роботи освітяни набули теоретичних знань і практичних навичок щодо створення безпечного інклюзивного середовища в закладі освіти, розглянули особливості інклюзивного навчання та питання забезпечення додаткової підтримки в освітньому процесі дітей з особливими освітніми потребами.

Учасники семінару-тренінгу обговорювали питання і розв’язували ситуації, які можуть виникати під час їхньої роботи в інклюзивному просторі. Онлайн-зустріч сприяла розвитку професійної компетентності педагогічних працівників з концептуальних засад організації освітнього процесу в умовах інклюзивного навчання відповідно до наявного нормативно-правового забезпечення та сучасного розуміння інклюзії.

За результатами навчання за програмою семінару-тренінгу вчителі отримали сертифікати (18 академічних годин).

Щиру дякуємо учасникам заходу за позитивну атмосферу та готовність працювати в умовах викликів часу!