Відбувся обласний інструктивно-методичний семінар «Про порядок організації інклюзивного навчання в закладі дошкільної освіти з урахуванням рівнів підтримки дітей з особливими освітніми потребами»

24 січня 2022 року  відповідно до плану роботи Луганського ОІППОвідбувся обласний інструктивно-методичний семінар для керівників та педагогів закладів дошкільної освіти «Про порядок організації інклюзивного навчання в закладі дошкільної освіти з урахуванням рівнів підтримки дітей з особливими освітніми потребами». У заході взяли участь 111 педагогів закладів  дошкільної освіти Луганської області.

Мета семінару – розвиток професійної компетентності педагогів та підвищення рівня обізнаності щодо визначення рівнів підтримки в освітньому процесі в закладах дошкільної освіти, стратегій реалізації кваліфікованого, комплексного психолого-педагогічного супроводу дітей з освітніми труднощами.

Захід підготувала та провела Ольга Коган, завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Луганського ОІППО.

Учасники семінару мали змогу опрацювати зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2019 року № 530  «Про організацію діяльності інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти». Під час заходу було сформовано алгоритм дій керівника та команди психолого-педагогічного супроводу, визначено порядок роботи з порталом «Україна. Інклюзія».

Семінар пройшов у приємній, дружній атмосфері, учасники брали активну участь в обговоренні, ставили питання. Освітяни висловили подяку  за цікаву, корисну та актуальну інформацію.