Відбувся семінар для директорів та консультантів ІРЦ Луганщини

08 лютого 2022 року  відповідно до плану роботи ЛОІППО відбувся обласний інструктивно-методичний семінар для директорів та консультантів інклюзивно-ресурсних центрів «Робота з новими висновками про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини». У заході взяли участь 40 фахівців інклюзивно-ресурсних центрів Луганської області.

Мета семінару – розвиток професійної компетентності педагогів та підвищення рівня обізнаності щодо особливостей проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, визначення освітніх труднощів та відповідних рівнів підтримки в освітньому процесі,  стратегій реалізації кваліфікованого, комплексного психолого-педагогічного супроводу дітей з освітніми труднощами.

Захід підготувала та провела Олена Манукян, методист обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Луганського ОІППО.

Учасники семінару мали змогу опрацювати постанову Кабінету Міністрів України від 21 липня 2021 року № 765 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами»,  зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2019 року № 530  «Про організацію діяльності інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти» та від 15 вересня 2021 року № 957 «Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти».

Було сформовано алгоритм дій консультантів ІРЦ під час організації та проведення комплексної оцінки, опрацьовано труднощі, які виникають у процесі заповнення висновку, визначено порядок роботи з порталом «ІРЦ».

Семінар пройшов в атмосфері плідної співпраці. Учасники брали активну участь в обговоренні, ставили питання, ділились із колегами власними напрацюваннями. Директори й консультанти ІРЦ  висловили подяку  за цікаву, корисну та актуальну інформацію.