Відбувся семінар «Особливості організації освітнього процесу здобувачів освіти, які мають порушення інтелектуального розвитку»

Відповідно до плану роботи обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Луганського ОІППО 22 жовтня 2020 року відбувся обласний науково-практичний семінар «Особливості організації освітнього процесу здобувачів освіти, які мають порушення інтелектуального розвитку» для педагогів інклюзивних класів закладів загальної середньої освіти та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів. Загальна кількість учасників – 450 осіб.


Модератори заходу, методисти обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ЛОІППО Олена Манукян і Любов Галенко ознайомили педагогів з особливостями психофізичного розвитку дітей з інтелектуальними порушеннями, окреслили рівні підтримки та її інтенсивність у закладі освіти й поза його межами, надали вичерпну інформацію щодо адаптації та модифікації програмового матеріалу форм і методів викладання в інклюзивному середовищі.

  

Освітяни детально розглянули особливості навчання дітей з інтелектуальними порушеннями, обговорили можливі труднощі та шляхи їх подолання.

Захід проводився в конструктивній атмосфері ділового спілкування. У чаті педагоги відзначили, що отримали змістовну й корисну для себе інформацію.