Курс за проблемою «Організація освітнього процесу в умовах інклюзивної освіти»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 07–08 грудня 2020 року  в онлайн-форматі відбувся курс за проблемою «Організація освітнього процесу в умовах інклюзивної освіти» для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Луганської області. Протягом двох днів з освітянами працювали Ольга Коган, завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Луганського ОІППО, та методист центру Олена Манукян.


На курсі навчались педагогічні працівники закладів освіти міст Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Кремінського, Новоайдарського, Попаснянського, Станично-Луганського районів, Біловодської та Чмирівської об’єднаних територіальних громад. Слухачі курсу отримали теоретичні знання з основних понять інклюзивної освіти, її принципів і переваг; оволоділи практичними навичками щодо створення інклюзивного класу в закладі загальної середньої освіти, психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами, складання індивідуальної програми розвитку та створення інклюзивного освітнього середовища.

Під час заходу педагоги активно обговорювали й навчались вирішувати питання, що можуть виникнути в інклюзивному просторі. Онлайн-зустріч сприяла розвитку компетентностей педагогічних працівників щодо концептуальних засад інклюзивної освіти, основних принципів і технологій організації освітнього процесу в умовах інклюзивної освіти.