Освітяни взяли участь в обласному науково-методичному практикумі «Діти з особливими освітніми потребами: особливості психофізичного розвитку»

18 травня 2021 року відповідно до плану роботи Луганського ОІППО відбувся обласний науково-методичний практикум «Діти з особливими освітніми потребами: особливості психофізичного розвитку». У заході взяли участь педагогічні працівники закладів дошкільної, загальної середньої освіти, центрів професійного розвитку та інклюзивно-ресурсних центрів Луганської області.

Мета семінару − розвиток професійної компетентності педагогів та підвищення рівня обізнаності щодо етапів розвитку дитини, з питань педагогічної та психологічної періодизації розвитку, особливостей порушення розвитку, створення інклюзивного, розвивального середовища та його впливу на розвиток особистості дитини, процес ії соціалізації.

Захід провела Олена Манукян,методист центру підтримки інклюзивної освіти Луганського ОІППО.

Учасники практикуму ознайомилися з видами дизонтогенезу порушень, класифікацією порушень відповідно до сфери психофізичного розвитку,  опрацювали причини виникнення порушень, визначили різницю між первинними та вторинними порушеннями розвитку. На заході було проаналізовано чинники, що впливають на освітній процес дітей з особливими освітніми потребами, риси та вміння, важливі для ефективної роботи  з дитиною з особливими освітніми потребами, категорії особливих потреб відповідно до класифікації ЮНЕСКО.

Семінар пройшов у приємній атмосфері. Освітяни висловили подяку організаторам  за корисний та актуальний захід і набуті знання.